Våre trykkmetoder

Med et stort utvalg produkter fordrer det at vi også har godt tilgang på ulike trykkmetoder tilpasset hvert enkelt produkt. Nedenfor presenterer vi noen av de vanligste trykkmetodene som benyttes på profileringsartikler:

Tampotrykk
Tampotrykk er en indirekte måte å trykke, på hvor blekket overføres via en silikonsvamp (tampon). Fordelen ved å benytte seg av denne trykkteknikken er at svampen er fleksibel og tilpasser seg selv til produktet som man ønsker å trykke på. Dette innebærer at det er mulig å trykke på eksempelvis runde, hule og andre buede gjenstander. Startkostnader debiteres for tampotrykk fordi maskinen må installeres og en plate med lag må lages. Disse lagene er fyllt med blekk som blir absorbert av svampen. Det øverste laget tørker etterhvert og blir litt klebrig. Dette gjør at blekket forblir på på svampen. Når svampen kommer bort i produktet tørker også den litt fuktigere siden, og da blir også den klebrig. Til slutt festner blekket seg på produktet og ikke på silikonsvampen, ettersom silikonsvampen har egenskaper som gjør at blekket ikke suges opp av svampen.

Silketrykk
Silketrykk er en trykkteknikk som blir brukt til grafiske, så vel som til industrielle formål. Tekstil kan også bli trykket ved hjelp av denne måten, men også print-plater og solcelle. Ved silketrykk er et stykke av netting strukket over en ramme utstyrt med et lag av foto-emulsjon. Logoene som du ønsker å trykke er lagt på rammen under eksponering slik at de mørke flatene kan vaskes ut etter eksponering. Når blekket har blitt brukt til rammen er det børstet over det finmaskede nettet med en nal. Blekket går gjennom maskene på de vaskede områdene og presses på produktet.

Lasergravering
Lasergravering er en populær teknikk som benyttes til reklameartikler eller firmagaver med en logo på eller til og med en persons navn på (personlig). Den lasergraverende maskinen kontrolleres via et datasystem som programmerer en logotype eller tekst. Denne datakontrollerte laseren er svært presis sånn at man også kan gravere relativt små og detaljerte mønstre. Fordelen ved å benytte seg av lasergravering er at det er ripebestandig og har et elegant utseende. Lasergravering kan ikke bli gjort i farge. Fargen kommer an på materialet og underlaget til materialet, fordi laseren brenner vekk det øverste laget slik at laget under blir synlig.

CO2 Lasergravering
Lasergravering er en populær teknikk som benyttes til reklameartikler eller firmagaver med en logo på eller til og med en persons navn på (personlig). Den lasergraverende maskinen kontrolleres via et datasystem som programmerer en logotype eller tekst. Denne datakontrollerte laseren er svært presis sånn at man også kan gravere relativt små og detaljerte mønstre. Fordelen med laser på ditt produkt er at lasergraveringen gir et luksuriøst utstråling. Med CO2 laserteknikk kan forskjellige materialer få svært god og detaljert gravering. Materialer som du kan få gravering på er stein, glass,plastikk, keramikk, lær og forskjellige tresorter. Fargen kommer an på materialet og underlaget til materialet, fordi laseren brenner vekk det øverste laget slik at laget under blir synlig. En gravering er slitesterk og uutslettelig og gir produktet en luksuriøs utstrålig.

Sublimering
Sublimasjonstrykk er en trykketeknikk hvor et digitalt bilde som skrives blir forgasset inn i materialet ved hjelp av en varmepresse. De spesielle sublimasjonsfargestoffene har en spesiell kvalitet som omformer dem fra en fast tilstand til en gass ved en gitt temperatur. Dette skjer uten at de går gjennom en flytende tilstand. Sublimasjonstrykk er bare mulig med polyester som åpner opp ved en bestemt temperatur, slik at fargestoffet kan bli absorbert inn i materialet. Når materialet blir nedkjølt tetter fargestoffet seg og trykket blir vaske-sikkert. Bildet er ikke på overflaten, men blir heller en del av overflaten.

Klistremerker
Klistremerker blir digitalt trykt i CMYK. PMS-farger ligger så tett opp til fargene som mulig. Logoen, teksten til trykket blir digitalt trykt på det klistrende vinylet og etterpå blir klistremerket skjæret ut i en egendefinert form. Klistremerkene kan bli levert med et lamineringsomslag. Dette laget fungerer som beskyttelsen mot falming og skraper. Klistremerkene kan levert løst eller på ark.

Digitaltrykk
Med digitalt trykk er det mulig å trykke logotyper i fullfarger direkte på produktet. Det er ikke noe problem å få trykket tonede fyll og fargeoverganger. Den digitale trykkteknikken er allerede blitt godt inkorporert og er blitt et vanlig valg blant de tradisjonelle trykkteknikkene. Teknikken er også blitt svært populær når bedriftsgaver skal produseres. Fargene på den digitale filen omformes til CMYK- fargenyanser med digitalt trykk. Fordelene med digitalt trykk er at du kan trykke relativt raskt og til og med når det gjelder små mengder. Men det er ikke alltid mulig å printe eksakte PMS-farger som det er med tampo-og silketrykk. Farger som består av CMYK kan avvike marginalt fra PMS-skalaen på din fargepalett.

Pereging
Pregning er en trykkteknikk hvor blekk ikke brukes, men hvor trykket blir preget inn i materialet. Pregning etterlater et permanent trykk, som gir materialet en elegant finish.

Relieftrykk
Relieftrykk er en trykkteknikk hvor det ikke benyttes blekk, noe som også er grunnen til at det heter relieftrykk. Det enkle preget i materialet gjør at det får et elegant utseende.

Digital transfertrykk
Transfertrykk (overførselstrykk) er en trykkteknikk som er svært passende for multifargede og detaljerte trykk. Med transfertrykk blir trykket først påført som et speilbilde på papir (overførselspapir). Ved hjelp av en trykkpresse blir produktet og papiret presset mot hverandre ved en høy temperatur. På grunn av varmen overflyttes blekket fra overføringspapiret og fester seg til produktet. I utgangspunktet skjer det to typer overføringer: en vanlig overføring og en digital overføring. Med vanlig overføring blir trykket påført overførsels-papiret farge for farge og med digital overføring blir trykket påført på en gang til overføringspapir ved hjelp av en fargeskriver.

Keramisk transfertrykk
En spesiel form for transfertrykk er keramisk trykk. Dette transfertrykket følger med silketrykket med spesielt keramisk blekk. Med silketrykket blir trykket farge for farge ved bruk av silketrykkteknikken plassert på transferpapiret. Det trykte transferarket blir deretter manuelt skjært til en størrelse til f.eks porselen, keramikk og ulike glassorter. Etter det blir produktene satt i ovnen hvor logoen blir brent i en temperature mellom 500 og 1300 °C. Resultatet? En vaskemaskinsdyktig trykk.

Doming
Domed klistremerker er vinyl-klistremerker med et full-farget trykk som det helles et lag av kunstig harpiks over. Dette skaper en kuleformet form som er ripebestandig og som har et fancy utseende. Det kuleformede klistremerket kan bli produsert i nesten alle former og varianter, og takket være en omfattende variasjon av folie- og trykkteknikker er nesten en hvilken som helst effekt mulig. Promotivs kuleformede klistremerker er vanntette, fargebestandige, UV-sikre, selvklebende og holdbare.